Enformasyon teknolojilerinin firma verimliliği üzerine etkilerinin incelenmesi - Durna, Cem (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2008)
Yaşanan hızlı küreselleşmenin bir sonucu olarak bilgi teknolojileri kullanımı gündelik yaşamımızın vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Günümüzde bu kadar önemli bir yere sahip olan ve her geçen gün kullanımı artan bilgi teknolojileri her alanda olmazsa olmaz unsurlardan biridir.Çalışmamızda bu kadar önemli olan BT (bilgi teknolojileri) kullanımının tarihsel gelişim süreci, ülkelerin BT stratejileri ve bunun bir sonucu olarak işletmelerin kullandığı bilişim teknolojileri incelenmiş, firmaların bilişim teknolojilerinden nasıl yararlanabilecekleri araştırılmış ve bu teknolojilerin verimlilik üzerindeki etkileri bir uygulama yardımıyla incelenmiştir.

As a result of rapid globalisation, information technology (IT) usage fits into among indispensables of our daily lifes. Information technology as much important as that and increasing usage day by day, is vital component for all areas.In this study, we explored the historical growth of IT (Information Technologies), IT strategies of countries and as a result of these strategies we reserached the IT Technologies which using by businesses, how can businesses use these Technologies and how these Technologies impact their efectiveness by a survey study.
A study for impact of information technologies on firm?s productivitiy
Keywords: Bilim ve Teknoloji; Science and Technology; Ekonomi