ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ LİTERATÜRÜNDE YENİ BİR PERSPEKTİF: NÖROBİLİM - Imamoglu, Salih Zeki; Latifoğlu, Neslihan; Ince, Huseyin (My University, 2021)
Örgütsel davranış çalışmaları farklı disiplinlerden beslenerek gelişiminisürdürmektedir. Bireysel düzeyde incelemeler için psikolojiden, örgütsel düzeydeincelemeler için sosyolojiden veya incelenen değişkenlere göre iki disiplinden deyararlanılmakta ve örgütsel davranış literatürü paradigma dönüşümünüsürdürmektedir. Teknolojik gelişmeler sonucu insan beyninin yakındanincelenebilmesiyle elde edilen verilerin davranışların ardındaki gizli kalmışmekanizmaları ortaya çıkarmaya elverişli olması, örgütsel davranış araştırmalarındanörobilimden yararlanmayı gerekli kılmaktadır. Bu çalışma örgütsel davranışınnörobilimle ilişkisini ele almaktadır. Örgütsel davranışlara ilişkin mevcut teorilerinpsikoloji ve sosyoloji yanında nörobilim perspektifi ile yeniden değerlendirilmesi,çalışan davranışlarını tahmin etmede eksik parçaların tamamlanmasına ve örgütselortamda çalışan davranışlarına ilişkin daha fazla bilgi aktarılmasına katkısağlayacaktır.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; İşletme; Psikoloji