Bireysel Emeklilik Fon Tercihlerini Etkileyen Unsurlar Üzerine Bir Çalışma - Aren, Selim; Aydemır, Sıbel Dınç; Uçar, Arzu Rahime (My University, 2015)
Bu çalışmanın amacı, bireysel emeklilik fon tercihlerini etkileyen değişkenleri ve finansal danışmanlara tavsiyede bulunurken rehberlik edecek unsurları belirlemektir. Bunun için kolayda örnekleme yöntemiyle bireysel emeklilik sistemine katılmış bireylerden oluşan örneklem kullanılmıştır. Diskriminant analiziyle yaş, eğitim ve risk alma davranışının fon tercihinde görece yüksek öneme sahip olduğu tespit edilmiş, bireylerin seçeceği fon türünü tahminleyen bir fonksiyon hesaplanmıştır. Ayrıca, risk algısının değişip değişmediği ANOVA ile araştırılmış, fon türüne göre risk algısının bazı boyutlarında değişiklik olduğu tespit edilmiştir.
Keywords: İşletme; İşletme Finans