İstanbul Tersanesi Komutanlığı İşletme Müdürlüğü'ne bağlı atölyelerin veri zarflama analizi yöntemiyle göreli verimliliklerinin değerlendirilmesi - Doğan, Erhan (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2005)
Mevcut çalışmada bir askeri organizasyon olan İstanbul Tefsanesi Komutanlığı İşletme Müdürlüğü'ne bağlı atölyelerin, Veri Zarflama Analizi Yöntemi kullanılarak göreli verimliliklerinin ölçülmesi ve değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bir askeri organizasyon olan İstanbul Tersanesi'nde, verimlilik ölçümünün birbirini izleyen yıllar itibariyle atölyeler bazında yapılarak değerlendirilmesi ile, (1) her bir organizasyonel birimin (atölyelerin) diğerleri ile karşılaştırıldığında ne düzeyde verimli olduğu, (2) düşük verimli olan birimlerin daha verimli olabilmek için hangi girdi/çıktı değerlerini iyileştirmesi gerektiği ve (3) verimlilik değerlerini etkileyen önemli faktörlerin neler olduğu ortaya konmuştur.

W«#/ In this study, relative efficiencies of the workshops in the Operational Management Department of Istanbul Naval Shipyard have been measured and evaluated using Data Envelopment Analysis technique. In Istanbul Naval Shipyard, which is a military organization, by measuring the six-month relative efficiencies of the workshops year by year (from 2001 to 2003), we aimed to clarify (1) what is the efficiency level for each organizational division (workshop) compared with others, (2) which input/output factors have to be improved by the inefficient workshops, and (3) what are the critical factors that effect the measured efficiency values.
Evaluating the relative efficiencies of the workshops in the operational management department of İstanbul naval shipyard using data envelopment analysis technique
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İşletme; Business Administration