İşletmelerde yönetici eğitimi ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. üzerine uygulamalı bir araştırma - Burnaz, Bekir (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 1998)
Teknolojinin ve işletme sayılarının hızla arttığı ve aynı zamanda ekonomik koşulların sürekli değiştiği bir ortamda faaliyetlerini sürdüren işletmelerin yönetimleri de karmaşık bir hal almıştır. İşletmelerin başarılı bir şekilde ekonomik faaliyetlerini sürdürebilmeleri iyi yönetilmeleriyle mümkündür. Bu görevi gerçekleştirecek yöneticilerin işletme dışı koşullar ile işletme içi koşulları uyumlu bir şekilde koordine edebilmeleri nitelik ve nicelik yönünden yeterli olmalarına bağlıdır. Ekonomik koşulların belirli bir istikrarda seyretmediği ülkemizde, bankacılık sektörünün ortak ve ağırlaşan yoğun rekabet ortamında verimli, etkin ve karlı bir şekilde faaliyetlerini sürdürebilmeleri yönetici kadrosundaki personelin iyi ve sürekli eğitim ile desteklenmeleriyle olacaktır. Eğitim insan kaynağına yapılan en büyük yatırım olup, yetişmiş insangücü ve etkin takım çalışması, bankacılık sektöründe başarıya giden en önemli yoldur. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.nin uyguladığı yoğun eğitim programları insan kaynağına vermiş olduğu önem, bunun bir göstergesidir.

The management of companies has become so complicated recently, since the technology is developing, the number of companies is getting bigger and the economical situation is continually changing nowadays. It is clear that a good management is vitally important for the companies to progress in economical issues. To fulfil their duty, the managers need to be qualified enough to coordinate the Interior conditions and the exterior ones. The staff of the managers need to be provided with special training in order to deal with the difficulties in the competitive business of banking and to raise the productivity and the profit, since the economical conditions of the country are not stable as desired. Training is the biggest investment in human resources and qualified staff along with the effective team work is the key to success in this field. Our training programmes prove the importance that Yapı Kredi CO. gives to human resources.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Mühendislik Bilimleri; Engineering Sciences; İşletme