Etik İklim: Kavramsal Gelişimi, Bireysel ve Örgütsel Etkileri - Kürü, Seval Aksoy; Erdil, Oya; Ertürk, Alper (My University, 2017)
\"Örgütsel Etik İklim (ÖEİ)\" kavramı özellikle 2000'li yıllarda üzerinde fazlasıyla araştırma yapılmış olan bir örgütsel davranış çalışma konusudur. Yapılan bu çalışmada, ÖEİ'nin örgütsel özdeşleşme (ÖÖ), örgütsel bağlılık (ÖB) ve kişiörgüt uyumu (KÖU) kavramlarıyla olan ilişkileri, Kocaeli'nde faaliyet göstermekte olan imalat firmalarında yapılan bir uygulamalı çalışma ile test edilmiştir. Analiz sonuçlarına göre, ÖEİ ile ÖÖ ve ÖB arasında pozitif ilişkinin bulunduğu, ayrıca ÖEİ ile ÖB ve ÖÖ arasındaki ilişkide KÖU'nun kısmi ara değişken rolü oynadığı tespit edilmiştir
Keywords: Etik; İşletme