Neumann ve Venttsel sınır koşullarına sahip ısı denklemi için kaynak bulma ters problemi - Taşdemir, Murat (Gebze Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2017)
Neumann ve Venttsel sınır koşulları ve integral ek koşuluna sahip ısı denklemi için zamana bağlı ısı kaynağının bulunması ters problemi ele alınmıştır. Başlangıç veri ve kaynak teriminin bilinen kısmı bazı düzenlilik, uyumluluk ve diklik koşullarını sağladığında, klasik çözümün varlığı, tekliği ve problemin verilerine sürekli bağlılığı genelleştirilmiş Fourier yöntemi uygulanarak gösterilmiştir.

the inverse problem of finding time-dependent source term in heat equation with Neumann and Venttsel boundary and integral over determination conditions is considered. Under some regularity, consistency and orthogonality conditions on the initial data and known part of source term, the existence, uniqueness and continuous dependence upon the data of the classical solution of the inverse problem is shown by using Fourier method.
Inverse source problem for heat equation with the Neumann-Venttsel boundary conditions
Keywords: Matematik; Mathematics