Uzay-zamanda kurt delikleri (WORMHOLES) ve olası bir kurt deliği metriğinin eınsteın alan denklemleri çözülerek bulunması - Ateşcan, Huriye (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2014)
Bu çalışmada, sırasıyla metrik tensör, kurt deliği ve Einstein Alan Denklemleri'nin oluşum aşamalarına değinilmiştir. Arkasından seçilen bir metrik tensör ile birlikte Christoffel sembolleri, Riemann tensörü elemanları, Ricci Skaler Eğriliği hesaplanmış ve böylece Einstein Alan Denklemleri'nin sağ yanını oluşturan Einstein tensörü elemanları elde edildi. Uzay-zamanın geometrisini veren bu elemanlara karşılık madde özellikleri hakkında bilgi veren Morris-Thorne Enerji-momentum tensör sınır şartlarında 2. mertebeden non-lineer kısmi diferansiyel denklem sistemi olan Einstein Alan Denklemleri'ne analitik çözüm aranmıştır.

In this work, respectively, metric tensor, wormhole and Einstein Field Equation are argued. After that, with a chosen metric tensor Christoffel symbols, Riemann tensor, Ricci scalar curvature are computed and so components of Einstein tensor which are right side of Einstein Field Equations are obtained. Under the Morris-Thorne boundry conditions which give information about material properties, an analitical solution to Einstein Field Equations which are a 2^nd order partial differential equation system is searched.
In space-time wormholes and finding a possible wormhole metric by solving einstein field equation
Keywords: Matematik; Mathematics