Çalışanalrın Örgüte Bağlılığı İle İşten Ayrılma Niyeti Arasındakiİlişkilere Yönelik Bir Araştırma - Ceylan, Adnan; Demircan, Nigar (My University, 2002)
97 özel sektör çalışanı üzerinde yürütülen bu araştırmada örgütsel bağlılık ve işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkiler araştırılmaktadır. İstatistiksel olarak anlamlı ilişkileri saptamak için işe katılım ve işe bağlılık örgütsel bağlılığı etkileyen değişkenler olarak düşünülmektedir ve bu değişkenlerin işten ayrılma niyeti üzerindeki etkileri de regresyon analizleriyle araştırılmaktadır. Elde edilen bulgulara göre işe katılım ve işe bağlılık örgütsel bağlılığı arttırmakta, örgütsel bağlılık da işten ayrılma niyetini azaltmaktadır.
Keywords: Örgütsel bağlılık; işten ayrılma niyeti; regresyon analizi