AZERBAYCAN TOPRAKLARINDA RUS - ERMENİ İŞBİRLİĞİNE KARŞI YÜKSELEN BİR SES: DİFÂİ FIRKASI - Atar, Zafer; Demirkol, Kurtuluş (My University, 2015)
XX. yüzyılın başları, Rus-Ermeni işbirliğinin hemen hemen her alanda gerçekleştiği yıllardır. Bu birliktelik, Azerbaycan'da Türklere yönelik baskı, göçe zorlama ve öldürme olarak karşımıza çıkmaktadır. Türklere yönelik başlatılan bu saldırıların sonucu olarak da ortaya Difai Fırkası çıkmıştır. Gerek Ruslara gerekse Ermenilere defalarca barış ortamının sağlanması için çağrıda bulunan Difai Fırkası'nın bu çağrıları ise karşılıksız kalmıştır. Bu bağlamda çalışmamızda, fırkanın kuruluşu ve bu yöndeki faaliyetleri ele alınmıştır
Keywords: Tarih; Siyasi Bilimler; Uluslararası İlişkiler