Üretim çizelgelemede bilgisayar kullanımının irdelenmesi: Paşabahçe Fabrikası örneği - Erdem, Osman Haluk (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2000)
Bu tez çalışmasının ilk bölümünde ana üretim modelleri incelenerek ana üretim planlaması hakkındaki genel yaklaşımlardan bahsedilmiştir. Daha sonra üretim çizelgeleme ve çizelgeleme algoritmaları üzerinde ayrıntılı olarak durulmuştur. İkinci bölümde uygulama örneğine konu olan Paşabahçe Fabrikası'nın makine parkı, üretim sistemi ve üretim planlama sistemi tanıtılarak problem tanımlanmıştır. Üçüncü bölümde ilk olarak uygulamanın simülasyonunda araç olarak kullanılan Preactor 8.0 yazılımı tanıtılmıştır. Bunu simülasyonun ayrıntılandırılması ve Paşabahçe Fabrikası'nda sezgisel olarak oluşturulmuş üretim çizelgesi ve belli bazı algoritmaların kullanılmasıyla oluşturulan diğer üretim çizelgelerinin karşılaştırılması izliyor. Sezgisel programın performansı hakkında bir fikir edinildikten sonra algoritmik yaklaşımın Paşabahçe Fabrikası'nda uygulanabilirliği tartışmasıyla bir sonuca ulaşılması hedefleniyor.

In the first part of this thesis main production models have been investigated and general approaches on master production scheduling were mentioned. These were followed by the analysis of production scheduling and scheduling algorithms in detail. In the second part, production, production lines and production planning system of Pasabahce Fabrikasi - the plant which is the subject of application problem - was introduced and the problem has been defined in detail. In the third part Preactor 8.0 software - the tool used in simulating the application - have been introduced. This was followed by detailed simulation and comparison of the heuristic schedule with other schedules formed by certain algorithms facilitated by Preactor 8.0. After obtaining an idea on the performance of heuristic schedule it has been aimed to reach a conclusion on the practicability of algoritmic approach and usability of a such electronic scheduling programs as Preactor 8.0. 'JÜ-'- *?
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İşletme; Business Administration