The relationship between working hours and sleep in the United States - Biter, Sevgi (Gebze Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)
Uyku, sürekli çalışan insan vücudunun işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için vücudun ihtiyaç duyduğu dinlenme aşaması olarak yaşamın doğal ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Uyku ve çalışma saatleri ile ilgili akademik çalışmalar, veri kısıtlamaları nedeniyle genellikle belirli bir meslek grubuna odaklanmaktadır. Ayrıca uyku ve çalışma saatleri ile ilgili çeşitli çalışmalar olmasına rağmen, ulusal bir veri seti ile uyku ve çalışma saatleri arasındaki ilişkiyi inceleyen bir çalışma bulunmamaktadır. Bu nedenle ulusal bir veri seti ve tüm meslekleri kapsayan bir analiz akademik literatürde önemli bir boşluğu dolduracaktır. Bu çalışmada, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Michigan Üniversitesi tarafından hazırlanan, 15.000'den fazla kişi için yaklaşık 500 değişken içeren boylamsal bir panel veri seti olan Sağlık ve Emeklilik Çalışması (HRS) veri seti kullanılmıştır. HRS'den elde edilen veriler öncelikle Cox regresyon analizi, panel veri analizi ve çeşitli ekonometrik yöntemlerle analiz edilmektedir. Bu çalışmada, ekonometrik analiz için saat kukla değişkenleri (35-40 saat, 41-48 saat, 49-54 saat ve 55 saat ve üzeri) oluşturulmuş ve uyku bozukluğu olasılığını incelemek için bunlar 35 saat ve daha az çalışan bireylerle karşılaştırılmaktadır. Ekonometrik analizler sonucunda, uzun çalışma saatlerinin uyku sırasında huzursuzluk yaşama olasılığını azalttığı bulunmuştur. Bulunan sonuçlar sıklıkla kullanılan istatistiksel anlamlılık seviyelerinde anlamlıdır.

Sleep is a natural and indispensable part of life as the resting stage that the body needs in order for the constantly working human body to perform its functions in a healthy way. Academic studies on sleep and working hours usually focus on a certain occupational group due to data constraints. In addition, although there are various studies on sleep and working hours, there is no study examining the relationship between sleep and working hours with a national data set. Therefore, a national data set and an analysis covering all professions will fill an important gap in the academic literature. In this study, the Health and Retirement Study (HRS) data set, a longitudinal panel data set containing approximately 500 variables for more than 15,000 individuals, prepared by the University of Michigan in the United States, is used. The data obtained from HRS are analyzed firstly by Cox regression analysis, panel data analysis, and various econometric methods. In this study, hour dummy variables (35-40 hours, 41-48 hours, 49-54 hours, and 55 hours and above) were created for econometric analysis and compared them with individuals who worked 35 hours or less to examine the probability of sleep disturbance. As a result of econometric analyses, it was found that long working hours reduce the possibility of experiencing restlessness during sleep. The results found are meaningful at the statistical significance levels that are frequently used.
ABD'de çalışma süreleri ve uyku arasındaki ilişki
Keywords: Ekonomi; Economics