Başlangıç zamanı farklı parametrelerin varyasyonu ve uygulamalı (Pratik) stabilite - Yeşil, Burak (Gebze Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2015)
Bu tez çalışmasında lineer olmayan pertörb sistemin pertörb olmayan diferansiyel denklem sistemine göre başlangıç zamanı farklı stabilitesi (kararlılığı) incelenmiştir. Başlangıç zaman farklı kararlılığın klasik anlamdaki Lyapunov direct yada ikinci çeşit kararlılıklar arasındaki farklılıklar görülmüştür. Buradaki pertörb sistemin pertörb olmayan diferansiyel denklem sistemlerinde Lyapunov ve pratik kararlılıklarından hangisinin hangi durumlarda daha kullanışlı olduğu incelenmiştir.

In this thesis, the initial time difference stability of nonlinear perturbed differential equation systems with respect to unperturbed ones is investigated. Some differences are observed between the initial time difference stability of classical Lyapunov-type stability or the secondy type stability.For the unperturbed differential equations of these perturbed systems, Lyapunov and practical stability methods are investigated in order to identify in what conditions one method is more convenient than the other.
Initial time difference parameter's variations and practical stability
Keywords: Matematik; Mathematics