Kullanıcı özelliklerinin kurumsal kaynak planlaması uygulama başarısına ve algılanan organizasyonel performansa etkisi - Akça, Yaşar; Özer, Gökhan (My University, 2013)
Çalışmanın hedefi, kullanıcı özelliklerini oluşturan değişkenlerin Kurumsal Kaynak Planlaması(KKP) sistemi uygulama başarısı ile organizasyonel performansa etkilerini göstermektir. Kullanıcıözelliklerini kullanıcı tatmini ve kullanıcı direnci temsil etmektedir. Kullanıcı tatmininin de iki altboyutu vardır. Bunlar algılanan kullanım kolaylığı ve algılanan yararlılıktır. 236 firmadan anketyoluyla elde edilen veriler faktör analizine tabi tutulmuştur. Sonuçlar ise; kullanıcı tatmininin KKPuygulama başarısı ile algılanan organizasyonel performansı istatistiki olarak pozitif yönde etkilediğiniortaya koymaktadır. Kullanıcı direncinin KKP uygulama başarısı ve algılanan organizasyonelperformans üzerinde pozitif bir etkisi bulunmakla birlikte bu etki istatistiki olarak anlamlı değildir.Parametreler incelendiğinde KKP uygulama başarısı arttıkça, algılanan organizasyonel performansınarttığı görülmektedir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; İşletme