Üretimde maliyet iyileştirme takımlarının verimlilik performansının veri zarflama analizi ile ölçülmesi ve bir uygulama - Sarı, Tenzile (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2011)
Bu çalışmada üretim takımlarını maliyet iyileştirme performanslarının Veri Zarflama Analizi yöntemiyle ölçülmesi ve bir uygulama ile ele alınmıştır. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde proje yönetimi ve performans analizi kavramsal olarak tanıtılmış ve performans ile ilgili kavramlar ve performans ölçüm metotları açıklanmıştır.İkinci bölümde Veri Zarflama Analizinin tarihsel gelişimi, uygulama alanları ve matematiksel yapısı açıklanmıştır. Ayrıca yönlendirmelere ve yaklaşımlara göre VZA incelenmiş ve VZA'nın uygulama aşamaları verilmiştir.Üçüncü bölümde, üretim takımlarının VZA'nın yaklaşımlarına göre verimli verimsiz performans sergileyen takımlar belirlenmiş, verimliler kendi içinde sıralanmış verimsizler takımlar için de örnek takımlar belirlenerek verimliliklerini arttırmak için yapmaları gereken çalışmalar belirlenmiştir.

In this study, "Measurement of Cost Improvement Performance of Production Teams by Using "Data Envelopment Analysis (DEA)" and one application has been performed.Study consists of three sections. In the first section " project management", "performance analysis" has been described theoritically and "perfomance measurement methods" has been explained.,In the second section; history, application areas and mathematical structure of "Data Envelopment Analysis" has been explained. DEA has been analyzed according to the different approaches & directions and processes for application has been explained.In the third section, performance differentiation between production teams has been performed according to the DEA approaches. High performer teams has been listed and each high performer team has been dedicated to the low performer team as a role model. Also actions has been determined to increase the performance of the low performer teams.
Measurement of cost improvement teams efficiency performance in manufacturing via using data envelopment analysis and an application
Keywords: İşletme; Business Administration