Tek serbestlik dereceli sistemlerde enerji parametrelerinin ve yapısal mukabelenin istatistiki olarak değerlendirilmesi - Gökmenoğlu, Gökhan (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2004)
Bu çalışmada tek serbestlik dereceli sistemlerde enerji parametrelerinin ve yapısal mukabelenin istatistiki olarak değerlendirilmesi incelenmiştir. Öncelikle depreme dayalı yapı tasanmı,enerji deprem hareketi kavramları açıklanmış dalıa sonra TSD bir sisteme 3 iarklı zeminde kaydedilmiş toplam 90 adet, değişik özelliklere sahip deprem hareketi uygulanılarak bir dizi doğrusal olmayan dinamik zaman geçmişi analizi yapılmıştır. Analiz sonuçlan Histerelik enerji~periyot,toplam enerji- pcriyoUdüktilitc-periyot ve göreli kat ötelemesi-periyot grafikleri şeklinde,3 farklı dayanıklılık indisi için sunulmuştur. Sonuçlar kısmında bu grafiklere bağlı olarak sabit periyot için her bir parametrenin farklı zemin grubu ve farklı dayanıklılık indisi için aldığı değerlerin ortalaması akıtarak standart sapması hesaplanmış ve istatistiki değerlendirmesi yapılmıştır.

This study presents a statistical investigation of energy-based parameters and structural response in single-degree-of-fieedom (SDOF) system. First, earthquake-resistant design, energy and ground motion concepts are explained. Then, SDOF systems subjected to 90 earthquake ground motions having various characteristics recorded on 3 different types of soils are analyzed. Using nonlinear time history analysis, analytical results are presented in the form of histeretic energy vs. period, input energy vs. period, ductility vs. period, and story drift ratio vs. period based on three different strength indices. Finally, a statistical evaluation for each parameter by determining the standart deviation using the mean is presented for each soil type and strength index for a fixed period.
A statistical evaluation of energy parameters and structural response in single degree of freedom systems
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Deprem Mühendisliği; Earthquake Engineering