Teknoloji transferi nedir ve teknoloji transferindeki başarı faktörlerinin firma yeniliğine katkısı - Duygun, Serkan (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2004)
Bu çalışmada, Teknoloji transferinin tanımı ve teknoloji transferindeki başarı faktörlerinin neler olduğu araştırılmış olup bu başarı faktörlerinin firma yeniliğine katkılarının olup olmadığının incelenmesi hedeflenmiştir. Öncelikle teknolojinin tanımını ve teknoloji ile ilgili kavramları açıkladıktan sonra teknoloji transferinin ne olduğu hangi yollarla teknolojinin transfer edilebileceğini araştırdık ve gelişmekte olan ülkelerin teknoloji transferinden örnekler sundum.

İn this study, what technology transfer is, what the success factors of technology transfer are and whether this success factors are effect firm performance is researched and analiyzed. First, technology was defined and concepts related to technology transfer were explained then what technology transfer is and how can firm technology transfer was searched at the and of the thesis some examples about technology transfer in developing countries are established.
What is technology transfer? The effects of success factors related to technology transfer into firms innovation
Keywords: İşletme; Business Administration