OG/AG tesislerinin planlanması için bir yazılım paketi - Koçman, Filiz (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2000)
Bilgisayarların kullanım alanları büyük bir hızla artmaya devam etmektedir. Hızlı gelişmelere ayak uydurmak için kurulan bir çok sistem, elektrik makinalarında meydana gelen aşırı yüklenmeler ve gerilim düşüklükleri yüzünden hasarlara uğramaktadırlar. Bu durum çalışma ortamında bazı gecikmelere neden olmaktadır. Bu gecikmelerin ortadan kaldırılması, mevcut trafoların ve işletme kablolarının yük değerlerinin düzenli denetlenmesi, çıkabilecek arızaları minimuma indirmek, kaçak usulsüz elektrik kullanımını önlemek ve ileriye dönük her türlü planlamayı yapabilmek için bilgisayarların kullanılması gerekmektedir. "Transformatör merkezi paket programı" elektrik dağıtım şirketleri tarafından abonelere bir bilgisayar vasıtası ile hizmet sunarak enerji taleplerini sağlamak için hazırlanmıştır.

The computers are still increasely used in many various field. The most of the developing systems are damaged because of the occuring of the overloading and the voltage drop in electrical machines. This event may cause the deloy in the working environment. So that computers have to be used for the following reasons. Toremove the delays, to check the boding values of the existing transformers and the cables, to decrease possible failure, to avoid illegal usingelectricity, to make future plans. "The compiter program of the transformer station" is prepared to provide the distribution of the electrical energy from the electrical distributer companies to subscribers by using a compiter.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control