Tek ve iki hızlı kod bölmeli çoklu erişim sistemlerinin simülasyonu - Doğan, Murat (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2006)
Tez çalışmasının ilk kısmında tek hızlı Doğrudan-Dizili Kod Bölmeli ÇokluErişim (DD-KBÇE) sisteminin eşzamanlı, eşzamansız ve yaklaşık eşzamanlıdurumlarının beyaz Gauss gürültüsü eklenen (BEGGEK) ve sönümlemeli kanaldakiperformans analizi incelenmiştir. Tezin ikinci kısmında ise iki hızlı DD-KBÇEsisteminin eşzamanlı, eşzamansız ve yaklaşık eşzamanlı durumlarının beyaz Gaussgürültüsü eklenen ve sönümlemeli kanaldaki performans analizi ele alınmıştır.Çalışmanın son bölümde, simülasyon sonuçlarıyla teorik sonuçlar karşılaştırılarakyorum yapılmıştır.

This master thesis, firstly, studies on the performance of the synchronous,asynchronous and quasi-synchronous single rate Direct-Sequence Code DivisionMultiple Access (DS-CDMA) systems over an Additive White Gaussian Noise(AWGN) channel with fading. Secondly, the thesis analyzes the performance of thesynchronous, asynchronous and quasi-synchronous dual rate DS-CDMA systemsover an AWGN channel with fading. Lastly, the simulation results are comparedwith the theoretical results which are derived from the referenced researches. Theconclusion part of this work comments on the results of the comparison.
Single and dual rate simulation of code division multiple access systems
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering