Çamaşır kurutma makinelerinde kullanılan ısı pompasının termodinamik açıdan incelenmesi - Altun, Murat (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2004)
Bu çalışmada kullanım alanları daha çok endüstriyel Ölçekte olmakta ofen tanm ve orman ürünlerinde ve özellikle yüksek sıcaklıklarda hassas ğ'idâ*' maddelerinin kurutulmasında kullanılan ısı pompalarının çamaşır kurutma makinalarında kullanılması incelenmektedir Üretilecek makinadaki optimum çalışma şartları için uygun kriterlerin (soğutkan seçimi ve şarj miktarı, buharlaştıncı ve yoğuşturucu boyutlarının optimizasyonu, uygun hava hızının tayini vs.) tespit edilerek maliyet ve enerji sarfiyatını düşürülmesi amacına uygun ısı pompası grubunun tasarımının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla çamaşır kurutma makinası farklı şartlarda enerji ve performans yönünden incelenmiş ve bilgisayar programlarıyla optimizasyonu yapılmıştır.

In this study, heat pumps used in laundry driers were examined which are 'also industrially used in agricultural and wood products and especially in drying of sensitive foodstuffs at high temperatures. It is aimed to design a heat pump set with low cost and energy consumption by defining optimum criteria (selection of cooling fluid, charge amount, optimization of evaporator and condenser dimensions, indication of optimum air flow rate) for an efficient laundry driers to be manufactured. Laundry driers were examined at different conditions for energy and performance and optimized by software programs.
Thermodynamic of investigation the heat pumps in laundry driers
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği; Industrial and Industrial Engineering