Tek serbest dereceli sistemlerde enerji talebinin olasılıksal yöntemle bulunması - Çetiner, Ali Nail (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2002)
Tezde; Bu çalışmada, Doğrusal Olmayan Tek Serbest Dereceli Sistem (TSD)'lerde histeretik enerji talebinin olasılıksal yöntemle bulunması amaçlanmaktadır. Çalışmada değişik özelliklere sahip 30 farklı deprem kaydı kullanılmıştır. Çalışmada yapısal özellikler ve enerji talebi arasındaki ilişki, yapıya giren enerji, histeretik enerji/toplam enerji oram, sönüm enerjisi, düktilite talebi, göreli kat ötlemesi talebi farklı dayanım katsayıları kullanılarak hesaplanmıştır. 0,0- 3,0 sn aralığındaki yapılar incelenmiştir. Doğrusal olmayan zaman geçmiş analiziyle bulunan yukarıdaki parametrelerin ortalamaları ve standart sapmaları bulunarak normal dağılım grafikleri çizilmiştir. Bu çalışmada ayrıca, bir hasar parametreside incelemiş ve bu parametre yardımıyla histeretik enerji/toplam enerji oram için bir model sunulmuştur.

In this study, it is intended to evaluate the hysteretic energy demand in inelestik single-degree-of-freedom systems by probabilistic method. The response analyses are carried out for 30 different EQGM's. The relation between structural properties and energy demand is obtained by using energy input, hysteretic energy to total energy ratio, ductility demand drift ratio for different strength indices. The structures in the period range of 0.1sec-0.3sec are studied. Mean, variance and standart deviation of the above parameters are calculated by non-linear time history analyses. In this study a damage parameter is also examined a model for hysteretic energy to energy input ratio is proposed. t&¥§I§ff Ö?RETİM WDMW
The Energy demand in inelastic single degree of freedom systems by probabilistic method
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Deprem Mühendisliği; Earthquake Engineering