Nonlineer denklemler için kuasilineerizasyon metodu - Yakar, Ali (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2004)
Bu tezde kuasilineerizasyon tekniği kullanılarak alt ve üst çözümleri farklı noktada başlayan nonlineer diferansiyel denklemlerin çözümüne düzgün ve kuadratik yakınsayan ve elemanları lineer diferansiyel denklemlerin çözümü olan alt ve üst çözüm dizileri oluşturulmuştur. Ve bu teknik sayesinde başlangıç zaman farklı genişlemeler ve genelleştirmeler ele alınmıştır.

In this thesis by using quasilinearization method we have constructed upper and lower bounds for the solution of a given nonlinear initial value problems. These bounds are the sequences that have been constructed by the solutions of linear differential equations and it is also shown that these sequences converge to the unique solution of the given problem uniformly and quadratically. In addition, this technique has been extended and refined with initial time difference.
Quaslinearization method for nonlinear equations
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics