Prens adaları fayında kuvvetli yer hareketi benzeşimleri - Mert, Aydın; Fahjan, Yasin; Pınar, Ali; Hutchıngs, Lawrence (My University, 2014)
Bu çalışmanın temel amacı, mühendislik yapılarının doğrusal ve doğrusal olmayan zaman ortamı analizlerine girdi verisi oluşturmak için, Prens Adaları Fayının kırılmasıyla meydana gelmesi muhtemel büyük bir deprem sonrasında oluşacak yer hareketi dalga formlarını geniş bir frekans bant aralığında tahmin etmektir. Benzeşimlerin hesaplanmasında Hutchings ve Wu (1990) [1], tarafından geliştirilen fiziksel tabanlı yırtılma süreçlerini göz önüne alan Green Fonksiyonlar yöntemi kullanılmış ve farklı kaynak parametrelerinin bu dalga formlarının genlik ve frekans içeriklerini nasıl etkilediği incelenmiştir. Elde edilen dalga formlarında alçak frekans bandındaki enerji dikkat çekicidir ve bu husus, bölgede meydana gelebilecek büyük manyetüdlü depremlerde oluşabilecek yer hareketinin karakteristiği konusunda önemli ipuçları vermektedir.
Keywords: Mühendislik; Jeoloji; Jeokimya ve Jeofizik