Orta Büyüklükteki İşletmelerde Pazar Odaklı Rekabetin Performans Üzerine Etkileri ve Bir Saha Araştırması - Erdil, Oya; Kaya, Nihat (My University, 2002)
Bu çalışmanın amacı, Orta Büyüklükteki İşletmelerin performansı üzerinde Pazar odaklılık ve rekabet stratejilerinin etkilerini analiz etmektir. Pazar odaklılık ve rekabet stratejileri performans üzerinde oldukça büyük etkilere sahiptir. Bu durum da girişimlerin yüksek gelişmeyi yakalamalarına neden olur. Bu araştırma pazar odaklılık ve stratejiler arasındaki uyumun performans artışına neden olacağını ileri sürer.
Keywords: Işletme performansı; orta büyüklükteki işletmeler; rekabet stratejileri; pazar yönelimi