ENGAGING STUDENTS THROUGH EVENT MARKETING: AN EXAMPLE OF UNIVERSITY ENTREPRENEURSHIP EVENT - Köksal, Cansu Gökmen; Tümer Kabadayı, Ebru; Alan, Alev Kocak (My University, 2017)
Etkinlik pazarlamasının artan önemine dayanarak, bu çalışmada, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinin ev sahipliğini yaptığı girişimcilik etkinliğinin üniversite öğrencilerine olan etkisi araştırılmıştır. Bu bağlamda, öğrencilerin memnuniyetlerini ve tekrar ziyaret etme niyetlerini, etkinlik imajının üç farklı unsurunun (etkinlik yaratıcılığı, etkinlik uygunluğu, etkinlik yeterliliği) etkili olduğu ileri sürülmüştür. Araştırma iki gün boyunca girişimcilik etkinliğine katılan 468 öğrenciye uygulanmıştır. Analizler için, yapısal eşitlik modellemesi yöntemi kullanılmıştır. (I) Etkinlik imajı boyutlarının (yaratıcılığın, uygunluğun ve yeterliliğin) öğrencilerin memnuniyeti üzerinde etkili olduğu ve (ii), tekrar ziyaret etme niyetlerinde, öğrencilerin memnuniyetinin başlıca itici güç olduğu saptanmıştır. Sonuçlar, gelecek araştırmalar ve yönetsel sonuçlar kapsamında ele alınmıştır
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; İşletme