Halkaların bir genişlemesi ve Hochschild 2-eşdevirlileri - Yaman, Dilek (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2013)
Bu çalışmamız altı bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde giriş kısmı bulunmakta olup, tezin amacı gösterilmiştir .İkinci bölümde bu çalışma için gerekli olan bazı temel tanım ve kavramları verilmiştir. Üçüncü bölümde MUHAMMET TAMER KOŞAN, TSIU-KWEN LEE ve YIQIANG ZHOU tarafından yazılan `An Extension of Rings and Hochschild 2-cocycles? isimli makale çalışılmıştır. Dördüncü, beşinci ve altıncı bölümlerde MUHAMMET TAMER KOŞAN ve, TSIU-KWEN LEE ve YIQIANG ZHOU tarafından yazılan bu makalenin bazı bölümleri üzerinde durulmuştur.

In this work consists of six chapter. The first chapter includes the purpose of the thesis. In the second chapter we present some basic definitions and useful notions. In the third chapter we study the paper `An Extension of Rings and Hochschild 2-cocycles?, written by MUHAMMET TAMER KOŞAN, TSIU-KWEN LEE and YIQIANG ZHOU . In the fourth, fifth and sixth chapter we focus on some part of the paper `Dou Modules And Duo Rings? , written by MUHAMMET TAMER KOŞAN , TSIU-KWEN LEE and YIQIANG ZHOU.
An extension of rings and Hochschild 2-cocycles
Keywords: Matematik; Mathematics; Extension of rings; Hochschild 2-cocycle; Reversible ring; Symmetric ring; Armendariz ring.