Sonlu boyutlu koninin facelerinin örgülerinin modülerliği - Sarıoğlu, Rıdvan (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2010)
Bir V vektör uzayı içindeki K konisinin facelerinin oluşturduğu örgünün modüler olma şartları birçok araştırmada inceleme konusu olmuştur.Bu tez çalışmasında; birinci bölümde koni ve face tanımlarıyla birlikte bunların özelliklerinden bahsettik. İkinci bölümde face örgülerinin modülerliğinden, üçüncü bölümde ise bu örgülerin yarı modülerliğine değindik.

Rules of to be modularity of lattice of face of cone in vector space, have been investigation topic in a lot of research.In this thesis, at the first part we mentioned definitions cone, face and their features. At the second part; we investigated modularity of lattice of face, and at the third part; semimodularty of lattice of face.
Modularity of the lattice of face of a finite dimensional cone
Keywords: Matematik; Mathematics