İş İlanlarındaki Bilgi İçeriğinin İş Başvurusu Yapma Niyeti Üzerindeki Etkisi: Üniversite Öğrencileri Üzerinde Bir Araştırma - Alniacik, Esra; Erat, Serhat (My University, 2015)
Günümüz iş dünyasında sadece müşteriler pazarında değil, işgücü pazarında da yoğun bir rekabet yaşanmaktadır. İşletmeler daha yetenekli, daha verimli çalışanları kendilerine çekmek ve bunları elde tutmak için yoğun bir çaba göstermektedirler. İşe alım sürecinde adayların işletmeye çekilmesinde iş ilanları önemli bir rol oynamaktadır. Doğru şekilde hazırlanmış iş ilanları, işletmenin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip çalışanlara iş ile ilgili bilgi vermekte ve onları işletmeye iş başvurusu yapma konusunda ikna etmektedir. Bu araştırmada, iş ilanlarının bilgilendiriciliği, inandırıcılığı ve ilana yönelik genel tutumun adayların ilandaki işe başvuru yapma niyeti üzerindeki etkisi incelenmiştir. Üniversite öğrencileri üzerinde gerçekleştirilen saha araştırması sonucunda, iş ilanının bilgilendiriciliği, ilana yönelik tutum ve ilandaki pozisyon ile adayın özellikleri arasındaki uyumunun, o ilandaki işe başvuru yapma niyetini pozitif yönde etkilediği ortaya konmuştur. Sonuçlar üzerinde tartışılarak, uygulamacılara ve araştırmacılara çeşitli öneriler sunulmuştur.
Keywords: İşletme