Endüstriyel atıksuların geri kazanım alternatiflerinin çok ölçütlü karar analizi ile değerlendirilmesi - Kibar, Nihan (Gebze Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmada tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de önem kazanmaya başlayan atıksuların geri kazanımı ve yeniden kullanımı süreçlerinin ekonomik, çevresel, sosyal ve sosyoekonomik etkileri değerlendirilerek su geri kazanım hedefinin belirlenmesi için bir metadoloji oluşturulması hedeflenmiştir.

In this study, as in all over the world, the economic dimensions that ocur in the recovery and reuse of wastewaters that have gained importance in our country as well as the purpose of reuse of wasewater and considering the purpose of use, pricei envitonment, social and socioeconomic aspects in comparison with the short and long term effects in intended to be detected.
Evaluation of industrial wastewater recovery alternatives with multi-criteria decision analysis
Keywords: Çevre Mühendisliği; Environmental Engineering