Kriz yönetimi ve 2001 Şubat krizinin işletmeler üzerindeki stratejik etkiler - Sağlam, Nazlı (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2003)
Organizasyonlar çeşitli içsel ve çevresel kaynaklı tehdit ve krizlerle karşılaşırlar. Yöneticilerin başarı yeteneği hayati öneme sahiptir. Çünkü kriz baskıları organizasyonlar üzerinde yok edici etki yaratabilir. Türkiye son on yılda ilk ikisi 1994 ve 1999 yıllarında olmak üzere üç büyük kriz yaşamış ve 2001 yılında yaşanan krizin yaraları halen sarılamamıştır. Bu gelişmeler ekonomiyi yakından etkilemiştir. Bu araştırma Gebze'deki işletmelerin 2001 krizinden etkilenme düzeyleri ve stratejik amaçlarındaki değişikliklerin incelenmesi amacıyla 2003 yılında bir anket çalışması yapılmıştır. Araştırmanın sonunda 271 firmadan gelen cevap doğrultusunda önemli bulgulara ulaşılmıştır.

Organizations confront a variety of threats and crises coming from various internal and environmental sources.To coping ability of managers is of vital importance. Because crisis pressures can have a devastating impact on the organization. Turkey has undergone a series of recent crises in 1994, 1999 and 2001 and the effects of the last one are still continuing. These developments affected heavily the economi. In this study, we conducted a questionnaire study during the year 2003 in order to examine the level of being affected by the 2001 crisis in the firms located in the Gebze area and the rate of change in their strategies. Based on data collected from 271 firms, significant findings are obtained. tc yûKSEKö?arrîsf kvruuj.
Crisis management and the effect of 2001 February crisis on organization
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İşletme; Business Administration