Dynamic Rules of Action, Market Knowledge Absorptive Capacity and Firm Innovativeness: An Empirical Analysis - Keskin, Halit; Şentürk, Hayat Ayar (My University, 2017)
Pazar bilgisi özümseme kapasitesi bir firmanın pazar başarısı için önemli olan dinamik yeteneklerinden biridir. Ancak ilginç olarak pazar bilgisi özümseme kapasitesinin firma yenilikçiliği üzerindeki etkisi ve örgütün yapı ve davranışlarında gömülü olan dinamik örgütsel kuralların bu kapasite üzerindeki etkisi literatürde incelenmemiştir. Bu çalışma 241 firmayı analiz ederek a) dinamik örgütsel kuralların pazar bilgisi özümseme kapasitesini oluşturan her bir değişken ile pozitif ilişkili olduğunu, b) pazar bilgisi özümseme kapasitesinin firma yenilikçiliği ile pozitif ilişkili olduğunu ve c) firma yenilikçiliğinin firma performansı ile pozitif ilişkili olduğunu göstermektedir. Ayrıca, pazar bilgisi özümseme kapasitesinin firma performansını firma yenilikçiliğinin aracılığıyla etkilediği de gösterilmektedir
Keywords: İşletme