Kronizm, Örgütsel Sapma Davranışını Tetikler mi? Bir Yerel Yönetim Çalışması - Akçin, Kültigin (My University, 2019)
Bu araştırmada kronizmin, örgütsel sapma davranışına etkisi araştırılmıştır.Bu araştırmanın temel amacı literatürde sınırlı sayıda çalışmada konu olankronizm uygulamasının örgütsel sapma davranışı üzerindeki ilişkisiniortaya koymaktır. Bu amaçla araştırma, Kocaeli iline bağlı olan üç ilçebelediyesinde görevli 197 personel üzerinde uygulanmıştır. Elde edilensonuçların analizi için SPSS programı kullanılmıştır. Yapılan korelasyon veregresyon analizi bulgularına göre, kronizm ile örgütsel sapma davranışıboyutlarından olan bireylerarası sapma ve örgüte yönelik sapmadavranışları arasında pozitif yönde bir ilişki ve etki bulunmaktadır.Araştırma sonuçlarıyla gelecek benzer konulardaki yeni araştırmalara veliteratüre katkı sağlayacağı düşünülmektedir
Keywords: İşletme; Kamu Yönetimi