2-boyutlu fotonik kristallerde yüzey plazmonlarının FDTD yöntemi ile simülasyonu - Gülsu, Mustafa Suphi (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2011)
Dielektirik bir alt tabaka üzerine konan ince bir altın metal film, onun üzerine bir altın disk dilimi yerleştirilmesi ile elde edilen iki boyutlu metalik fotonik bir kristal katmandan yansıyan ışığın taşımış olduğu bilgi, zaman uzayında sonlu farklar yöntemi kullanılarak araştırıldı. Farklı film kalınlığına, boyutuna ve örgü periyoduna sahip altından yapılmış fotonik kristal (FC) üzerinde meydana gelen yüzey plasmonlarının elektromanyetik alan yayılımları Zaman Uzayında Sonlu Fark (ZUSF) yöntemi kullanılarak MEEP programı ile incelendi.

Dielectric has been searched as the information carried by a light reflected on a superfical metalic photonic cristal layer which obtained by using method of finite-difference time domain that a thin gold metal film put over lower layer and positioning a piece of gold disc on it. Plasmonic electromagnetic field propagation,that occured over photonic crystal (which is) made of gold and having different film thickness and dimension, has been examined by MEEP programme that using Finite-difference time-domain (FDTD) method.
Simulation with FDTD method of surface plasmons in two dimensional photonic crystals
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği; Physics and Physics Engineering