Altı eklemli bir robotun windows işletim sistemi altında denetim sistemi tasarımı - Özbay, Ufuk (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2006)
Bu çalışmamızda Enstitümüz bünyesinde, robotik manipülatörler için açık sistem ve kod standartlarına uyularak geliştirilmekte olan Matlab®/Simulink® tabanlı gerçek zamanlı benzetim ve denetim sistemi tanıtılmaktadır. Sistemimiz akademik araştırmalarda sıklıkla kullanılan 6 döner ekleme sahip Puma 560 robotları üzerinde denenerek başarı ile uygulanmıştır.

In this work, a Matlab®/Simulink® based real time simulation and control environment, developed under open system protocols is presented. The performance and the feasibility of the proposed system has been successfully tested on a commonly used 6 link revolute robot the Puma 560 manipulator
Design of a control system for a 6 link manipulator under windows operating system
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control