CMOS görüntü algılayıcı ile kamera tasarımı - Bektaş, Gökhan (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2004)
Bu çalışmada sayısal kameralarda kullanılan CMOS görüntü algılayıcı teknolojisi incelenmiş ve bir CMOS görüntü algılayıcı kullanılarak, kişisel bilgisayarlarda kullanılmak üzere bir kamera tasarlanmıştır. Tasarımda National Semiconductor (ABD) firmasının LM9638 adlı 1280x1024 çözünürlüklü, lObit dahili analog-sayısal dönüştürücüye sahip CMOS görüntü algılayıcısı kullanılmıştır. Görüntü algılayıcının çalıştırılması için baskılı devre kartları yapılmış, algılayıcının parametrelerini denetleyen bir mikrodenetleyicili sistem tasarlanmıştır. Ayrıca kişisel bilgisayar tarafında özel bir analog-sayısal dönüştürücü kart kullanılmış ve bu kart ile görüntü alınan bir yazılım tasarlanmıştır.

In this study, CMOS image sensor technology in digital camera has been examined and a personal computer camera has been designed with using a CMOS image sensor. National Semiconductor's (USA) LM9638 image sensor with 1280x1024 resolution and lObit internal analog to digital converter has been used in this design. To run the image sensor, printed circuit boards has been made and to set the image sensor's parameters, a microcontroller based system has been designed. Additionally, a special analog to digital conversion board has been used at the personal computer side of the system and a image capture software has been designed for personal computer.
Camera design using CMOS image sensor
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering